contactinformatie

galderseweg 64

4855 aj   galder   nederland

tel.: +31 (0)6 811 700 64

mail: info@giesendc.nl

  • LinkedIn Basic Black

© 2019 by Giesen Design Consultancy BV. 

   'innovation is the
  only way to win'
steve jobs

Onderzoeken laten telkens weer zien: alleen bedrijven die effectief innoveren en dat als belangrijk deel in hun strategie hebben opgenomen zijn in staat om goed te presteren, ook op de lange termijn. Innovatie is van levensbelang.

Belangrijk onderdeel van innovatie is natuurlijk de continue ontwikkeling van het productenpakket. Alleen met nieuwe producten zijn ondernemingen klaar voor de toekomst. 

Toch zien we nog veel te veel dat bedrijven leunen op hun huidige productaanbod en innovatie achterwege laten. Ook zien we helaas dat veel te veel ontwikkelingen stranden. Onderzoeken concluderen dat de effectiviteit van productontwikkeling niet goed is; onderzoeken laten verschillende resultaten zien, maar het succespercentage ligt ergens tussen de 20% en 40%. Dat is heel teleurstellend. Wat ons vooral verbaast is dat er niet substantieel anders omgegaan wordt met productontwikkeling. Ja, marginaal wordt wat aangepast in de aanpak, ja, er worden meer deskundigen ingezet, ja er wordt meer geld uitgegeven. Maar nee, meer van hetzelfde betekent niet dat het beter wordt. 

Waarom vragen wij ons af? Waarom blijven bedrijven en ontwerpbureau's dezelfde aanpak hanteren terwijl het zoveel beter moet? 

Voor Giesen Design Consultancy is het al vanaf de oprichting duidelijk: We moeten productontwikkeling anders doen. Niet om anders te zijn, zeker niet. Nee, productontwikkeling moet anders om het effectiever te maken; alle inspanningen moeten erop gericht zijn om nieuwe producten succesvol op de markt te zetten.

Dit is de essentie.

Door onderzoek en zeer kritisch te kijken naar wat er mis gaat, waar het mis gaat en vooral ook waarom het mis gaat in de huidige manier van werken is het ons gelukt om de aanpak substantieel te veranderen. Het is ons gelukt om het succespercentage op te schroeven naar boven de 90%. Dat is nog niet genoeg, maar wel een echte verbetering ten opzichte van de gangbare werkwijze bij productontwikkeling.

We zijn hier met recht trots op.